Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 21:14 - Щастието е в простите неща (Търтеене)
Автор: gavra Категория: Забавление   
Прочетен: 5669 Коментари: 4 Гласове:
12

Последна промяна: 07.09.2011 15:53


Практикувам сложния процес да спирам да мисля каквото и да е за все по-дълги периоди. Казват, че великите философи така пречиствали съзнанието си и стигали до брилянтни и същевременно прости прозрения.

Вчера имах такова прозрение и не успях да спра да се смея и да се усещам щастлив повече от 3 последователни часа!

Моето откритие, или по-скоро бих го нарекъл мисловно прокси, е да виждам света през очите на човек, който живее с представата, че всичко важно и успяващо се дължи на търтеенето (мързелуването).

Замислете се, но забравете фанатическите си крайни вярвания и сърфирайте света през това анонимно и забавно прокси.

Първото нещо, което ми пръкна, бе как търтеех със съиндивидите си в гимназията, докато някои от съучениците ми усърдно се потяха над безсмислени самозадължения и домашни. И тогава ме напуши огромен смях, защото...

1. Аз и търтеите сега сме в качествени университети в чужбина (без парите на мама)
2. Потящите се се изхабиха в гимназията и сега са пропаднали тройкари
3. Колкото повече търтеех, толкова повече успявах?

Точно така е и недейте да ме вините. Не съм ощетил никого, не съм живял на ничий гръб, но без усилия на дипломата си за средно имам отличен, докато работохолиците едвам завършиха с 5 и сега се "образоват" от просТфесори в комунистически панелни болници, каквито са скъпите ни български университети.

След това се сетих за Иисус и как се измързял и се разтегнал на кръста. (От там ни е останало това, като се събуждаме, да си протягаме ръцете настрани!) След като го свалили, си подремнал в пещерата и след това се върнал да търтейства с Господ. Дори самият Той, след като създал Земята, изтъртял и се разплул на седмия ден!

Точно благодарение на търтеенето и мързела сега имаме Интернет и бързи превозни средства! Много бизнеси се пренасят във виртуалното пространство, физическата работа се пренебрегва и замества от машини.

Защо мислите, че в Първата Световна битките се водили в окопи? Те като са нямали бързи превозни средства, се изтъртели и се разплужили в окопите си и така пет години!

Друг пример е Сталинград - там са станали най-много битки, защото двете страни искали огромен град, където да си почиват войските им. Защо мислите, че повечето войници били снайперисти и жичкари? Едните лежат по 20 часа и спят 4, а другите пълзят на почивки...

Разгледайте и някои намазали племена - цигани, негри, мюсюлманите в Европа - всички те не работят, живеят на помощи и търтеят здраво. Те имат повече права от белия човек!

Това е едно от всичките мисловни проксита, през които мога да ви прекарам. Замислете се, но не влагайте сериозни емоции, докато сърфирате.
Надявам се и вие да опитате да не мислите за абсолютно нищо, и да стигнете до подобно състояние някой път, докато релаксирате. Шарину и забавну е!



Партньори:

http://teniskishtampi.blog.bg

http://teniskishtampi.free.bg
http://procab.free.bg





Гласувай:
13



1. sestra - :) Да,
28.01.2011 23:08
много е важно да се освободим от емоции и да го спираме чат-пат това мислЕЕне. Май познавам повече хора затъпяващи от него, отколкото помъдрели.
цитирай
2. stupidkid - Не знам...
20.06.2011 01:42
Ако можеш да спреш да мислиш без прекъсване за пове4е от 2 минути, т.е. да спреш притока на мисли, и да се отпуснеш в пространството, значи притежаваш завидни умения... Пробвай- ще видиш, че не става от първия път, с търтеене също няма да стане. Всъщност след достатъчно много опити ще установиш, че е доста трудно И също толкова приятно, обаче...
цитирай
3. анонимен - CmrvPhbedMfMXKrk
31.10.2012 13:21
mvfF44 <a href="http://zdcwhykfjiyb.com/">zdcwhykfjiyb</a>, [url=http://hqxdeutjyzck.com/]hqxdeutjyzck[/url], [link=http://tftkoqwytjdo.com/]tftkoqwytjdo[/link], http://tovbuuqvmxgb.com/
цитирай
4. анонимен - ZTlyQZKtTWaVXCyu
06.11.2012 06:17
72vAdS <a href="http://skwohlqijdqe.com/">skwohlqijdqe</a>, [url=http://hbtsmnvrydqx.com/]hbtsmnvrydqx[/url], [link=http://cjfgdxnfazfm.com/]cjfgdxnfazfm[/link], http://tjvhujerywyg.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gavra
Категория: Забавление
Прочетен: 128989
Постинги: 20
Коментари: 84
Гласове: 54
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031